Yamaha Star Venture – автомобил на две гуми

Yamaha Star Venture е новият туринг шедьовър на японската марка, който им проправя път обратно в луксозния клас. Той има двузонално стерео, електродвигател за маневриране и тежи 435 кг.

Чисто новото шаси на големия мотоциклет осигурява комфотно каране и возене. Седалките представляват два отделни фотьойла с облегалки и подгряване. С поръчката на допълнителния Transcontinental Optional Package, който в САЩ възлиза на 2000 долара, получавате и двузонална стерео система. Това означава, че шофьорът и пасажерът ще могат да слушат различна музика и да водят отделни телефонни разговори без да си пречат. Машината разполага със 140 литра багажно пространство, което може и да се увеличи.

Таблото на мотоциклета също си струва да се обсъди – 7-инчов тъч скрийн, богато серийно оборудване, безключово паленe, Bluetooth, няколко USB порта, стерео, функции с гласови команди, подгрев на ръкохватките, както и навигация и круиз контрол, които са част от гореспоменатия пакет. Интересна функция е работещата с електромотор Sure-Park System, която прави маневрите при паркиране много по-лесни. Това, което я отличава в случая е, че електрическата машинка движи байка както назад, така и напред.

Star Venture е с гуми Bridgestone Exedra 130/70 x 18 и 200/55 x 16 и се предлага в два цвята – Granite Gray и Raspberry Metallic.

Моторът се задвижва от въздушно-маслен V2 агрегат с капацитет 1854 кубични сантиметра и 171 Нм максимален въртящ момент, който е достатъчен да теглите каравана. Star Venture е с 6 скорости с асистент за превключване. Предаването на тягата е с ремък, като специалистите от Yamaha обещават, че при 120 км/ч на шеста агрегатът работи на 2750 об/мин. Като комбинираме това с 26-литровия резервоар получаваме доста добър пробег от 360 км.

Цената на добре оборудвания Star Venture възлиза на 24 999 щатски долара, а с трансконтиненталния пакет тя скача на 26 999.

Автор: Емануила Гавраилова

Напиши коментар