Triumph Speed Triple ‘Frank’ със задна гума от ATV

Американското студио Classified Moto успя да ни вземе дъха с откровено налудничавото си произведение Triumph Speed Triple ‘Frank’. Абстрактният мотор се е родил като чудовището на Франкенщайн – от различни части, останали в работилницата.

Оказало се, че техничарите просто разполагат със Speed Triple и подходящи чаркове. Въпреки че на външен вид машината е доста нетипична, в технически аспект моторът е почти непроменен – агрегатът дори не е докоснат. Все пак 130-те конски сили са му напълно достатъчни.

Спомагателната рама е леко променена, поставена е къстъм седалка и нова изпускателна система. Джон Рилант обаче определя изработката на задното окачване, така че да побере грамадната гума от ATV, като най-голямото предизвикателство. Целта на това начинание е била да съхранят едностранната схема на класическия Speed Triple и затова са започнали от нулата. Проектираният за 60% шосейна употреба и 40% офроуд 14-инчов валяк е бил доста труден за наместване и е наложил използването на части от Honda VFR 800. Шокът е Progressive Suspension 465.

Изненада бил резервоарът. Тъй като преди не са били работили със Speed Triple, екипът не е очаквал да намери пластмасов резервоар. Решили да го покрият със смола и тънък плат и изписали всички вложени части в задната му част. „Това ще ни спести доста имейли и телефонни обаждания към бъдещия собственик”, смее се Рилант.

Triumph Speed Triple ‘Frank’ видео:

Автор: Емануила Гавраилова

Напиши коментар