BMW Motorrad Vision Next 100 – мотор с жироскоп

Това е четвъртият концептуален модел на BMW или по-точно на подразделението за мотоциклети BMW Motorrad, посветен на 100-годишниия юбилей на компанията. Името му е логично – Vision Next 100, и с него няма как да паднете, тъй като притежава изкуствен интелект!

bmw-motorrad-vision-next-100-concept-1

На борда на баварската двуколесна машина има активни асистиращи системи от бъдещето, чиято основна функция е да не позволяват на машината да прекялява с наклона както по време на движение така и на място… значи дори не е нужно да се подпирате с крак, а просто си стоите спокойно и се наслаждавате. За създаването на ултрамодерната технология баварския концерн не разкрива подробности, освен че се използват жироскопи.

bmw-motorrad-vision-next-100-concept-3

Дизайна на Motorrad Vision Next 100 е изключително елегантен и футуристичен. Рамата е подвижна и позволява много по-стабилно завиване при висока скорост, като улеснява и маневрите в града. Липсват каквито и да е било бутони, най-вероятно защото при мотоциклетите и двете ръце на водача трябва да са на кормилото. Цялата информация се визуализира в четири различни полета на модерния визьор. Самият той увеличава размера си при високи скорости, а вибрации под ходилата на пилота подсказват за посоките, зададени от навигацията.

Задвижването на BMW Vision Next 100 е електрическо, но за него все още не се разкрива информация.

Галерия:

BMW Motorrad Vision Next 100 видео представяне:

Напиши коментар