BMW и LEGO направиха летящ мотоциклет

Представете си да си сглобите сами мотоциклет, и то летящ! Сега LEGO и BMW Ви предоставят тази уникална възможност.

Уникално амбициозният замисъл се превръща в готов факт едва когато от BMW Junior създават асортимент от компоненти, подходящи за реализирането на сложното и трудоемко начинание. Сега с едни и същи части, за да сме точни – 603 на брой, могат да се сглобят Lego мотоциклета BMW R 1200 GS, както и Hover Ride Design Concept. А пример за майсторството при изработването на елементите е модифицираната предна джанта, пригодена за да се превърне в перка.

Всъщност, първият Lego Technic модел, разработен в съдружие с мотоциклетен производител, вече си има и „събрат” в реални размери. Напредничавият проект съчетава характера на BMW Motorrad в запазената форма на боксерния мотор на GS и облика на класическа Lego играчка. За жалост обаче, това съкровище не е за продан.

В момента пълноразмерният Hover Ride Design Concept се намира в Lego World Copenhagen в Дания, но скоро ще посети също Норвегия и Германия, където ще се установи в центъра за разработки и иновации на BMW Welt и BMW Group.

Хубавата новина от нас е, че Lego Technic 2 in 1, с който могат да се сглобят Hover Ride Design Concept и BMW Motorrad R 1200 GS Adventure, се продава и е наличен за поръчки в магазините и сайта на Lego. Да, 603 части означават солидна сума, но помислете само за фантастичното Porsche 911 GT3 RS, което идва с цели 2704 части!

Автор: Емануила Гавраилова

Напиши коментар