Ники Хейдън почина след нелеп инцидент

Пет дни след злощастния инцидент в Римини, Ники Хейдън почина. Той бе блъснат от автомобил в италианския град на 17 май по време на тренировка с колело с приятели. Медицински екипи веднага се отзоваха и откараха пилота в близка болница. По-късно той бе транспортиран в най-голямата болница в Чезена.

Въпреки усилията на лекарите, Хейдън издъхна. Той бе с мозъчен кръвоизлив и тежки травми в областта на гръдния кош, които наложиха поставянето му в изкуствена кома. От болницата потвърдиха смъртта му днес, а стабилизация в състоянието му така и не е имало. Италианската полиция разследва обстоятелствата около инцидента.

Ники Хейдън дебютира в MotoGP през 2003, а през 2006 г. стана световен шампион в кралския клас. Тогава той детронира петкратния победител Валентино Роси, но двамата запазиха прекрасни приятелски отношения.

В кариерата си в MotoGP Хлапето от Кентъки имаше 217 старта, 5 полпозишъна, 28 подиума и 3 победи. След сезон 2015 той се оттегли от кралския клас и започна участието си в Световния супербайк шампионат.

Автор: Емануила Гавраилова

Напиши коментар