Маркес спечели полпозишън за GP на Германия

Марк Маркес си извоюва полпозишън на мократа писта „Заксенринг” за утрешния старт за Гран При на Германия. За световния шампион това ще бъде за осми път на германска почва.

Данило Петручи затрудни Маркес максимално в битката за първото място и утре ще тръгне от втора позиция. Другите фаворити в шампионата, Валентино Роси, Андреа Довициозо и Маверик Винялес, не успяха да се вредят на челните места.

Стартът на днешната квалификация бе даден от Хорхе Лоренсо, но Данило Петручи веднага подобри времето му. Той беше считан за лидер докато Маркес не го изпревави само 2 минути преди края. На италианеца не му достигнаха 0.160 секунди за победата. Ако се бе преборил за нея щеше да е първият спечелил полпозишън след две квалификации, тъй като той и Пол Еспергаро трябваше да завършат и първата.

В последните минути на състезателния ден Винялес и Маркес се докоснаха, но за щастие инцидент нямаше. Световният шампион определи станалото като недоразумение и се извини на сънародника си.

Отборът на Yamaha не успя да защити репутацията си – Роси ще стартира от девето място, а Винялес от 11-то. Сателитния им пилот, Йоан Зарко, не можа да повтори успеха си от миналата седмица и си гарантира 19-та позиция.

Автор: Емануила Гавраилова

Напиши коментар