Довициозо с втора поредна победа в MotoGP

Италианският пилот на Ducati, Андреа Довициозо, триумфира в Гран При на Каталуня. Той стартира блестящо, възползва се от скоростта си и условията на пистата, застана начело на колоната в деветата обиколка и запази лидерската позиция до самия край.

Интересното е, че преди година от Ducati размишляваха дали да се разделят с Довициозо, а днес той им носи победи. С това си постижение пилотът повтори златния период на Кейси Стоунър, когато той бе звезда на отбора.

Втори на почетната стълбичка се качи Марк Маркес, а трети – съотборникът му от Honda Дани Педроса. И двамата успяха да поведат в даден момент, и съвсем честно си заслужиха подиум. Четвърти финиша пресече Хорхе Лоренсо, за когото това е второто най-добро представяне за сезона. Валентино Роси и съотборникът му Маверик Винялес останаха на незавидните осмо и десето място.

Във временното класиране все още води Маверик Винялес със 111 точки, а непосредствено зад него и с реални възможности за спечелване на титлата е Андреа Довициозо със 104 точки. Трети остава Марк Маркес с 88 точки, със съвсем малък аванс пред Дани Педроса и Валентино Роси, които имат съответно 84 и 83 точки.

Автор: Емануила Гавраилова

Напиши коментар