Хамилтън спечели Гран При на Мексико

Люис Хамилтън спечели състезанието за Гран При на Мексико, след като стартира от полпозишън. Трикратният световен шампион завъртя 71 обиколки без да бъде обезпокояван, като след него финишира съотборника му Нико Розберг. Трети се нареди пилота на Ред Бул – Макс Верстапен, който обаче по-късно получи наказание от 5 секунди заради инцидент именно с Розберг, поради което третото място бе отсъдено за Себастиан Фетел.

f1m

Последните две обиколки на надпреварата в Мексико бяха доста атрактивни по отношение на битката за последното стъпало на подиума. Фетел бе по-бърз от Верстапен, а зад тях се движеше Рикардо. От екипа на Ферари бяха бесни, че Макс не върна позицията на пилота им, а самия Фетел изрече доста остри думи по случая. В последствие стюардите решиха да разследват Верстапен след състезанието.

f1m2

До края на шампионата във Формула 1 остават два кръга, като до момента водач в класирането е Нико Розберг с 349 точки, следван от Луис Хамилтън с 330 т. Следващото състезание е на пистата Интерлагос в Бразилия, на 13 ноември.

mexican-grand-prix-2016-f

Напиши коментар