Собственикът на Saab изобрети градска кола на бъдещето

На изложението за потребителска електроника CES Asia в Шанхай се състоя премиерата на безпилотния прототип InMotion. Моделът е дело на NEVS, шведско-китайския консорциум, който държи правата за ползване на автмобилните технологии, разработени от Saab.

InMotion има покрити колела и една врата, която винаги ще е от страната на тротоара, за да е гарантирана безопасността на пътниците. Интериорът може да се пренарежда по усмотрение на пасажерите – благодарение на мобилно приложение те ще могат да регулират осветлението и климатичната система и дори да променят конфигурацията на салона.

Концептуалният модел се задвижва от силов електродвигател, но допълнителна информация за мощността и скоростните характеристики не бе издадена. Единственото, което знаем е, че ще използва електромагнитна индукция и следователно ще се зарежда без кабел.

От екипа на NEVS обясниха, че това всъщност е тяхната представа за перфектния безопасен и удобен транспорт на бъдещето, но не е предшественик на конкретна машина, която планират. Според тях сходни возила без уреди за управление ще могат да бъдат лансирани в големите мегаполиси.

Автор: Емануила Гавраилова

Напиши коментар