Новите електрически велосипеди на Peugeot

В днешно време не може да оставим развитието на електрическата мобилност само на автомобилите. Така поне смятат от Peugeot Cycles.

Компанията е ветеран в производството ан качествени велосипеди със своите 130 години опит. Началото е поставено през далечната 1882 г., а първата им серия от електричски велосипеди бе пусната в производство през 2009 г. Сигурността и здравината на колелетата са и причината френските пощенски служби, La Poste, да са едни от многото доволни клиенти, използващи услугите на Peugeot Cysles. Само за справка – велосипедите на компанията във Франция се сглобяват и разпространяват от Cycleurope.

Сега е време да поговорим и за новостите при е-велосипедите, които от Peugeot ни представиха на автоизложението в Женева. Три от общо десетте модела от последната им електрическа серия се радваха на огромно внимание на световноизвестното събитие.

Моделът АЕ21 е идеален за употреба в градски условия с енергомичния си и компактен дизайн, като същото се отнася и за модерния eF01, който може да се сгъне (да, наистина!) за по-малко от 10 секунди. Супер практична възможност е и еС01, който се предлага и във вариант с автоматична трансмисия. Високоскоростните  модели U01s и eM02s се явяват като отлична алтернатива на мотопедите – те са съобразени със законите за 50-кубиковите мотопеди и развиват до 45 км/ч.

Интересна функция при някои от новите велосипеди е тази, спомагаща лекотата на бутането и ходенето до колелото с 6 км/ч максимална скорост.

Инвестицията в е-велесипед наистина си струва – изминаването на 100 км илиза едва около 0,05 евро. Литиево-йонните батерии дават възможност за пробег от 30 до 145 км, а се зареждат до 80% за 1-2 часа.

Автор: Емануила Гавраилова

Напиши коментар