Моторница от Lamborghini за 2 млн. долара

Лодка, платформа за теглене и автомобил се продават за над 2 милиона долара. Що е то? Колата разбира се е уникалното Lamborghini Aventador Super Veloce от 2016 г. с мощен 6.5-литров V12, осигуряващ 750 коня, максимална скорост от 350 км/ч и ускорение до 100 за едва 2.8 секунди! Лодката обаче е още по-впечатляваща.

Това е почти 16-метровата MTI G6, която е тунингована в стила на Aventador SV. Лодката е боядисана в същото зелено Verde Singh, което използват в Сант’Агата върху карбоновото Lamborghini. Съществена част от корпуса на плавателния съд също е направена от карбон. Фаровете и стоповете са идентични с оригиналните, с разликата че са изработени специално да работят и в солената океанска вода. Копчетата вътре, огледалата, волана, както и вентилационните отвори на климатика са направо взети от каталога с части за SV. Само стереото в кокпита излиза 20 000 долара. Вече споменатият корпус пък е оборудван с LED ивици, които осветяват водата около лодката – тази готина гледка струва още 10 000 долара.

За задвижването на моторницата са се погрижили от Mercury Racing – в задната част са поставени два двигателя с по 1350 конски сили всеки, които всъщност могат да произведат по 1550 коня, когато се превключи захранването с гориво от 91 октанов на състезателен бензин. Официалните сведения намекват за максимална скорост над 290 км/ч – само с 60 км/ч по-малко от сухпътното Ламбо!

Лодката е преработена по поръчка на ресторантския магнат Джино Гаджула. Продажбата и е продиктувана от загубата на негов роднина – Лари Голдман, основал Xtreme Powerboats. Тройният пакет е пуснат в eBay – колата струва 649 000 долара, а лодката и ремаркето са обявени за 1.4 милиона долара, но след търговете общата цена вече надхвърля 2.2 милиона долара.

Ако сте почитатели на AMG вместо на SV, можете да погледнете и това съчетание от Mercedes-AMG GT R и Cigarette Marauder, което се задвижва от същите два мотора, които Ламбо моторницата използва.

Автор: Емануила Гавраилова

Напиши коментар