Ето я колата на Себастиен Ожие за сезон 2017 в WRC

Себастиен Ожие се присъедини към отбора на M-Sport и така осигури участието си в Световния рали шампионат (WRC) през следващата година. Четирикратният шампион ще се представи в надпреварата с Ford Fiesta RS.

Пилотът започна проучването на нови отбори след раздялата си с Volkswagen и до последно не беше сигурен дали изобщо ще се яви на стартовата линия в Монте Карло. Освен Ford Fiesta, той тества и Toyota Yaris, но в крайна сметка везните се наклониха в полза на M-Sport и след дълги преговори се стигна до споразумение. Договорът вече е факт. Съотборник на Ожие ще бъде носителят на титлата пилот на годината във WRC за сезон 2016 г. От Танак.

Французинът сподели, че подготовката за надпреварата започва веднага и въпреки предизвикателствата, той остава впечатлен от стремежа Малкълм Уилсън и целия екип на M-Sport. Уилсън от своя страна е сигурен в победата.

На 20 януари е началото на Рали Монте Карло. По неофициална информация, Яри-Мати Латвала ще се представи с тима на Toyota, докато бившият съотборник на Ожие – Андреас Микелсен, все още е без отбор.

Напиши коментар