Винялес и Маркес най-бързи в предсезонния тест в MotoGP

На първото място, във втория официален тест на „Сепанг” в MotoGP, си остава Маверик Винялес, който е новият пилот на Yamaha. Първоначално Алваро Баутиста водеше в класирането, но по-късно бе изпреварен от Винялес и Маркес.

Проливните дъждове се оказаха допълнително изпитание за състезателите. Понеделник и вторник, лошото време направи тестовете почти невъзможни заради мократа писта, но в сряда пилотите успяха да представят възможностите си на сух терен. Десет от тях дори успяха да запишат резултат под две минути.

Мократа писта оказа благоприятно влияние върху представянето на Валентино Роси и Дани Педроса, които смаяха всички, като не само, че не се затрудниха, но и дори подобриха времената си с няколко стотни.

Представителят на сателитния отбор на Yamaha Йоан Зарко се представи най-добре сред новобранците в кралския клас.

Пострадалия след катастрофа във Валенсия Алекс Ринс, зае 12-то място, а на 11-то застана Андреа Яноне, който при обединени резултати за трите дни, се оказва на второ място.

На 15-ти февруари ще се проведе следващият тест от предсезонната подготовка на MotoGP, а именно „Филип Айлънд“. След него е тестът в Катар на 10-ти март.

На 8-ми март, в „Херес”, започват предсезонните подготовки за Moto 2 и Moto 3.

Напиши коментар