Брутален мотоциклет с рицарски доспехи

Тайванското ателие Rough Crafts отново демонстрира надмощието си в бранша на поръчковите мотори с уникалния Ballistic Trident, базиран на MV Agusta Brutale 800 RR. Крайният резултат прави впечатление с масивен карбонов преден обтекател, който наподобява главата на Пришълеца.

Завеждащият Rough Crafts Уинстън Йех обяснява: „Цялата секция може да се демонтира за няколко минути. Направихме и специална скоба, с която да се прикрепи фарът когато моторът е без обтекател и когато машината се кара на пътя.”

Цялостната концепция зад проекта е той да олицетворява духа на винтидж GP моторите. Оттам идва и вдъхновението за карбоновия обтекател, който се явява по-скромна версия на т.нар. „dustbin” спойлери, които се оказаха опасни и в крайна сметка бяха забранени от Световната федерация по мотоциклетизъм. Произведението на Rough Crafts от друга страна е напълно безопасно и функционално.

Байкът е същинско произведение на изкуствата, обърнато е внимание на всеки малък детайл. Зад обтекателя намираме Öhlins FGR 800 вилка, в чийто край е закачена ретро 17-цолова джанта. Pirelli Тайван са осигурили специално чифт Diablo Superbike сликове – официалните гуми използвани в супербайк шампионата. Запазен е оригиналният дигитален панел, но е рамкиран и преместен на резервоара. Изпускателната система е сред малкото компоненти, които не са работа на Rough Crafts.

Мотоциклетът се задвижва от 3-цилиндров 12-клапанен агрегат с обем от 800 куб. см., осигуряващ 140 конски сили при 13 100 оборота.

Автор: Емануила Гавраилова

Напиши коментар