VW показа своята визия за интериор на бъдещето

Tази година Consumer Electronics Show (CES) успя да ни потопи в света на технологиите, представяйки ни иновации в сферата на интериора и екстериора, триизмерни графики, холограмни изображения, виртуални реалности. Впечатляващо участие на изложението взеха Volkswagen, които демонстрираха своята уникална концепция за кокпит на бъдещето. Идеята им е автомобилите да разпознават своя шофьор и автоматично да се настройват към неговите предпочитания, а добавената реалност ще гарантира за безопасността на пътуването. Чрез два 3D екрана разположение един зад друг, ще се създава илюзорна дълбочина на дигиталните изображения. Сензори ще следят погледа на шофьора и ще местят изобразените данни, като тези с по-висок приоритет ще бъдат на преден план.

По време на CES, Volkswagen направиха демонстрация на живо. След свалянето на специфична апликация на смартфон и създаването на персонален потребителски профил, участниците получиха възможност да направят своите настройки. След настаняването си в свързан автомобилен кокпит, системата автоматично активира техните данни.

Новото предложение е допълнение към дигиталните ключове, чрез които хората мога да влязат в автомобила си, чрез своите смартфони. Amazon Alexa Voice Service, предоставя на потребителите възможността да използват гласови команди и превръща компютъра в личен асистент, който може да зададе дестинация или да насрочи среща.

През 2020 година се очаква продуктовата версия ID Concept, която ще помни навигационните настройки, предпочитани радиостанции и дори положението на седалката, а през 2025 от компанията ни обещават автономен автомобил с размерите на Golf.

Напиши коментар