Tesla показа с какво ще замести метрото

The Boring Company, новата компания на главния изпълнителен директор на Tesla MotorsИлон Мъск, представи концептуални изображения на електрическия микроавтобус, който ще заеме главна роля в амбициозния проект за подземни тунели.

Слуховете сочат, че прототипът е оборудван с повечето двигатели и технологии на електрическия кросоувър Model X, както и със система за автономно придвижване. Тази информация все още не е потвърдена от компанията.

Революционната идея за транспорт на Мъск се базира върху прокопаване на тунели, в които превозните средства ще се движат върху специални платформи. Реализацията и ще изисква поне 6 милиарда щатски долара.

Самият изобретател направи презентация на проекта си преди две седмици на конференцията Technology Entertainment Design (TED) във Ванкувър. Той обясни, че една такава система за придвижване осезаемо ще ограничи трафика по надземните магистрали и следователно ще спести много време на шофьорите, които ежедневно попадат в задръствания. Целта е след време тези тунели да бъдат използвани и от Hyperloop – вакуумна система за свръхскоростни пътнически влакове, които теоретично биха развивали скорост до 1200 км/ч.

Автор: Емануила Гавраилова

Напиши коментар