Tamburini T12 Massimo – агресивният състезател

Всепризнатият дизайнер на мотоциклети, Маестро Масимо Тамбурини, създаде пореден шедьовър. В миналото той е защитавал славата на името си с невероятни творения за Ducati, Bimota и MV Agusta, а последната му работа бе подкрепена финансово от няколко мотоциклетни и негови лични почитатели.

Състезателният мотоциклет носи името Tamburini T12 Massimo и тежи едва 150 кг. Тази малка цифра се дължи до голяма степен на широкоизползвания карбон за направата на машината – карбонови са резервоарът, въздушната кутия, аеродинамичните панели, въздуховодите и още други компоненти. Колелата са изработени от магнезии. Висококачествени части Ohlins са използвани за предното и задното окачване.

Tamburini T12 Massimo е ексклузивно пистов мотоциклет, затова за мощността му не са пестени средства или усилия. Агрегатът е 4-цилиндров взет от BMW S1000RR, но разбира се е леко подобрен и се контролира от електронен блок МоТеС. Мощността му достига 230 конски сили.

Тамбурини сам е проектирал рамата от тръбна стомана – към челото са прикачени страничните панели и предната вилка, и изпускателната система, като е използвал ауспух Arrow, който наподобява Ducati 1299 Panigale в това, че също излиза през страничния панел.

Към този момент не е предвидено мотоциклетът да се произвежда, но за сметка на това има доста мераклии, които биха искали да го притежават.

Автор: Емануила Гавраилова

Напиши коментар