NASA създаде батмобил

Време е да затаим дъх пред нечовешкия концептуален модел, който NASA представи в космическия център Кенеди. Прототипът на марсоход е част от „Марсианското лято”, което от агенцията обявиха по-рано.

За да бъдем точни трябва да поясним, че машината не е изцяло разработена от NASA. Зад направата и стоят професионалистите от тунинг студиото от Флорида Parker Brothers, които са получили незаменима помощ от инженери от NASA.

От авиокосмическата агенция поясниха, че соларно захранваната машина ще ползва 700-волтови батерии и ще може да се разделя на две части с различни приложения – предната ще е за проучвателни мисии, а задната за стационарна лаборатория.

Почитатели на култовата трилогия за Черния Рицар на Кристофър Нолан откриха прилики между марсохода и батмобила. За съжаление целта на този прототип е основно да привлече погледите към проектите за бъдещи проучвания на Марс на NASA, и реално няма да бъде използван. Марсоходът, който всъщност ще бъде изпратен на Червената планета през 2020, изглежда доста по-различно и съвсем не толкова атрактивно.

Автор: Емануила Гавраилова

Напиши коментар