Mercedes направи най-бързата електрическа моторница в света

Германският автомобилен концерн Mercedes-Benz създаде прототип на най-мощната електрическа моторна лодка в света. Проектът е наречен Cigarette Racing AMG Electric Drive Concept и неговата мощ черпи вдъхновение от електрическото спортно купе Mercedes SLS Electric Drive.

mercedes-sls-amg-electric-cigarette-boat-2

„Скромната“ лодка е дълга 11,6 метра и е боядисана в искрящо-жълт цвят, на фона на който ярко се откроява логото на спортното подразделение на Mercedes-Benz – AMG. В сърцевината на машината са поставени 12 синхронизирани електрически двигателя, всеки от които с мощност 185 к.с. и 250 Нм въртящ момент. По този начин общата мощност на борда на моторницата е 2220 к.с. и 3000 Нм максимален въртящ момент. Това е доста повече в сравнение със спортния автомобил на марката, който разполага с четири ткива електромотора с обща мощност 740 к.с.

mercedes-sls-amg-electric-cigarette-boat-5

Cigarette Racing AMG Electric Drive е оборудвана с четири високоволтови батерии, всяка от които е изградена от 12 модула със 72 литиево-йонни клетки. С общо 48 модула и 3456 клетки, електрическата моторница е способна да развие максимална скорост от 160 км/час.

mercedes-sls-amg-electric-cigarette-boat-4

Коментари:

  1. Гризман

    Брутаааалната лодчица!

Напиши коментар