Mercedes направи извънземни седалки

По време на технологичното изложение в Лас Вегас, марката „Fit & Healthy suite“ дебютира с впечатляваща модифицирана S-класа, която се грижи за нашето добро настроение, здраве и физическа форма.

Новият Mercedes  е създаден да осигури на своите пасажери психически и физически комфорт, като бори стреса и неразположенията с множество функции и иновации. Сред впечатляващият интериор на автомобила се открояват уникалните  „Motion“ седалки, които издигат масажа в автомобила на едно съвсем ново ниво и ни предлагат изживяване, което  превръща шофирането в истинска наслада за сетивата. С помощта на специални сензори, седалките „усещат” нивата на умора, начина по който се чувстваме по време на движение, позицията на гръбнака и работата на мускулите и периодично саморегулират положението си, съобразявайки се със стойката на шофьора.

Интересно е мнението на Ола Калениус, която е член на борда на директорите на Daimler. Според нея, личният автомобил трябва да бъде „фитнес уред”. Тя твърди, че тъй като след дома и работното ни място, ние прекарваме най-много време в него, той трябва да взаимодейства с тялото и съзнанието ни по положителен начин и да ни кара да се чувстваме още по-добре.

Напиши коментар