Hilux Tonka е новият високопроходим звяр на Toyota

По случай рекордните миналогодишни продажби на Toyota Hilux в Австралия, 80-ата годишнина на японската компания и 70-ата годишнина на производителя на играчки с дистанционно управление Tonka, развойния екип на Toyota в Австралия разработва екстремен пикап с уникален половинметров пътен просвет, базиран на хитовия модел Hilux, като от Tonka са участвали активно в проектирането на окачването за специалния модел.

Изпълнението е залегнало върху модификацията SR5 на Hilux с двойна кабина като 150-те дизайнери и инженери от централата на Toyota в Мелбърн са заложили на жълто-черен екстериор, характерен за играчките на Tonka за постигане на впечатляващ краен резултат.

Автомобилът е оборудван с шнорхел, за да може да преодолява дълбоки води, по-големи 17-цолови алуминиеви джанти с офроуд гуми, качени на специално разработеното от инженерите на Toyota ново окачване, което увеличава клиренса на специалния пикап със 150 мм до умопомрачителните 492 мм. Визията се допълва от нова предна броня, карбонов преден капак и капак на товарното отделение, изработен от пластмаса с усилени въглеродни нишки.

За да се предпази долната част на двигателя от японската компания са предвидили защита, изработена от 6-мм ламарина, с което Hilux Tonka е способен да преминава през изключително тежки терени, а за да е подготвен за всякакви обстоятелства в задната част на автомобила има специални места за закрепване на резервна гума, метална туба с допълнително гориво, куфар с инструменти, крик, брадва и задължителния пожарогасител.

С всичко това единствения създаден досега пикап, който Toyota Австралия не смята да пуска в серийно производство, тежи близо 300 кг повече от стандартната версия и достига тегло от 2,4 тона, запазвайки обаче непроменен 2.8 литровия, 4 цилиндров двигател.

Автор: Емануила Гавраилова

Напиши коментар