BMW създаде свръхмодерен градски мотоциклет

Италианският конкурс за елегантност във Вила д’Есте се превърна в платформа за представянето на новия шедьовър на BMW Motorrad – концептуалния градски мотоциклет на бъдещето Link.

Прототипът се възприема като следващо поколение на миналогодишния модел Vision Next 100, представен от BMW Motorrad на автоизложение в Лос Анджелис.

Link е високотехнологичен мотоциклет с монтирано цифрово арматурно табло. За предотвратяване на инциденти от BMW са се погрижили по интересен начин – данните за батерията, скоростта и дори навигацията се проектират на предното стъкло, така че вниманието на водача да е съсредоточено на пътя. Сензорният екран на мултимедийния комплекс позволява контрол над някои от функциите.

Нека поговорим и за дизайна на мотора. Може би най-характерното в него е електрически регулируемата седалка – тя се променя по дължина, така че от едноместна, машината да се превърне в двуместна. Друг любопитен детайл е плъзгащата се врата, която осигурява лесен достъп до багажното отделение под седалката.

За Link знаем със сигурност, че се задвижва от електродвигател, но от компанията все още не са обявили официалните технически и скоростни характеристики.

Автор: Емануила Гавраилова

Напиши коментар