BMW заменят дисплеите с холограми

На предстоящото изложение за потребителска електроника „Consumer Electronics Show – CES“ в Лос Анджелис, BMW ще представят поредния скок в бъдещето с иновативна система, наречена „HoloActive Touch“. Тя осъществява връзката между шофьора и автомобила чрез виртуален тъчскрийн. Командването се осъществява с жестове и пръсти и се доближава до усещането за авотмобил на бъдещето! Уникалната по рода си технология позволява контрол от човека без физически достъп, но е възможна и сетивна връзка чрез докосване на дисплея.

BMW-HoloActiveTouch-04

BMW са лидери в новостите при дисплеите и ги представят на изданията на CES. През 2015 в настоящата 5та и 7ма серия на компанията бе имплементиран новия жестов контрол. 2016 донесе системата AirTouch, а сега нещата отиват още по-напред – работа само с жестове.

bmwiinsidefuture-04

Принципът на работа на BMW HoloActive Touch е следната: шофьорът може да види пълноцветния дисплей в интериора, а не на стъклото. Движението на ръката му се следи от камера и така се регистрира позицията на пръстите му, като това въздейства на различни функции.

BMW-HoloActive-Touch

Определено кола със състема BMW HoloActive Touch прилича на кола от бъдещето. Със сериозните заявки на BMW в областта на иновациите скоро и най-фантастичните проекти ще изглеждат постижими.

BMW-HoloActiveTouch-12

Напиши коментар