Bentley прави интериор за вегани

Хората приели веганството като начин на живот не само са се отрекли от много храни, но все повече се опитват да премахнат всичко що е от животински произход от всекидневието си. От Bentley ясно разбират, че за тях това е един неизследван пазар и се опитват да променят този факт.

Главният дизайнер на британската марка, Щефан Зилаф, заяви че професионалистите от Bentley разглеждат различни алтернативни материали, които да използват за направата на интериора, така че да апелират към веганите. Той смята, че не е адекватно да предлагат автомобили, в чиито салони са изпозвани 20 вида натурална кожа на хора, които открито се противопостяват на третирането на животни за такива цели.

„Вече сме водили разговори с такива клиенти, особено в Калифорния, и те пожелаха да им представим някаква алтернатива. Тези изисквания са абсолютно постижими”, разясни Зилаф за Auto Express. Той добави, че в момента разглеждат възможността за употреба на кожи, направени на базата на различни гъби, протеини и дори на материи, извлечени от безгръбначни организми.

Зилаф издаде още една тайна – с екипът му в момента упорито се трудят върху външния вид на автомобил с електродвигател. Детайлите около променените пропорции на модела все още се уточняват, тъй като целта е той да запази типичните характеристики на Bentley.

Автор: Емануила Гавраилова

Напиши коментар