Audi e-tron Sportback Concept – 500 к.с. и 500 км пробег

Официалният дебют на концептуалния кросоувър Audi e-tron Sportback се състоя по време на автоизложението в Шанхай, и то броени часове след като от компанията показаха скиците за модела.

По отношение на височината и разстоянието между двете оси, купеобразният модел е лесно съпоставим с хечбека Audi A7 (4900 и 2900 мм), но в този случай височината му от 1530 мм е по-сходна с тази на компактния кросоувър Audi Q2.

Прототипът се задвижва от електрически силов двигател, осигуряващ мощност от 435 коня, но има и система, с помощта на която за 10 секунди тази цифра нараства на 503 конски сили. Отделно, стартът до 100 км/ч отнема 4.5 секунди.

Батерии с капацитет от 95 кВт/ч зареждат трите електромотора, а едно зареждане гарантира пробег от около 500 км.

От Audi са включили в плановете си общо три модела, които да залеят автомобилния пазар до 2020 г. Първа ще бъде серийната разновидност на концептуалния e-tron quattro, която ще се появи с името Q6 e-tron през 2018 г. Година по-късно ще е ред на кросоувър купето e-tron Sportback. Серията ще бъде завършена с градски автомобил, изгреден върху новата модулна платформа МЕВ.

Автор: Емануила Гавраилова

Напиши коментар