Пламен Кралев се завръща в моторния спорт

Страната ни ще има официален отбор по международните трасета съвсем скоро!

Пламен Кралев, опитен пилот във Формула 2, Ferrari Challenge и GP2 Asia, основава „Краф Рейсинг” с идеята да триумфира като пилот в европейския шампионат за туристически автомобили (ЕТСС). Той се завръща в света на моторните спортове след няколко пропуснати сезона с нов автомобил – Audi RS3 LMS. Машината е оборудвана с бензинов двигател с турбо, с обем 2 литра и мощност от 350 конски сили, работещ в съчетание с 6-степенна секвенционална предавателна кутия. Този модел е в продажба от края на 2016 г., а този конкретен екземпляр е един от първите доставени в света.

Всъщност, последното състезание на Кралев е отново в ЕТСС за „Енгщпер” през 2015 г. с BMW. Той е единственият българин участвал в „24 часа на Льо Ман” и „6 часа на Спа”. Сега освен ЕТСС на знаменитото трасе „Нордшлайфе” му предстои и Италианския туристически шампионат. В последните три седмици, пилотът е навъртял 3500 км. в тестове на общо 6 писти с новия автомобил.

Кралев обясни, че създаването на отбора е в процес от около година, а автомобилът се е появил в изключително подходящ момент. Целта е да извоюват европейска титла в този шампионат на FIA и да добавят и втори пилот към екипа до края на 2017 г.

Автор: Емануила Гавраилова

Напиши коментар