56-метровата яхта Lady Candy от Benetti

Днес ще направим едно своеобразно пътуване във времето до 2013 г., когато италианските корабостроители от Benetti създадоха невероятната Lady Candy. Суперяхтата е дълга цели 56 метра и е част от поръчковата им гама. За направата и е използван предимно алуминий, залегнал върху стоманен корпус. Дизайнерските решения са поверени на Central Design.

Benetti обясняват, че концепцията за екстериора се върти около простор и много естествена светлина, доказателство за което са големите панорамни прозорци, осигуряващи максимално количество слънчеви лъчи и ненадминати гледки.

На яхтата има общо 6 каюти – една за богатия домакин, една ВИП и четири двойни, които могат да приютят 12 гости и 12 души екипаж. Каютата на собственика включва кабинет, фоайе и личен ют (палуба на кърмата на яхтата).

Салонът на горната палуба може да се използва както като споделено място между двете каюти, така и като терен за оганизиране на приеми. На яхтата са намерили място дори за малко кино със седем места, напълно оборудван фитнес и клуб.

Lady Candy се задвижва от 2 дизелови агрегата MTU и тежи 962 тона. Развива скорост от 12 възела, с които може да преплава до 5 000 морски мили.

Фотогалерия на Lady Candy:

Автор: Емануила Гавраилова

Напиши коментар