Фетел с втора победа за три старта

Блестящият Себастиан Фетел спечели втора победа от първите три състезания за тазгодишния сезон. Четирикратният световен шампион вече има преднина от 7 точки пред пилота на Мерцедес Люис Хамилтън.

В Гран при на Бахрейн Фетел и Хамилтън спретнаха зрелище за почитателите на автомобилните спортове. Колата на Ферари пресече финиша първа, последвана от Мерцедеса на Хамилтън. Трети на стълбичката се качи другият пилот на Мерцедес Валтери Ботас.

Победата на Фетел се дължа на отлично шофиране и перфектна стратегия – използва супер меките сликове до средата на състезанието и го завърши с меките. Той успя да изпревари Хамилтън още в самото начало и застана след стартиралия първи Ботас, който от своя страна се оказа, че има проблеми с налягането в гумите и забави цялата колона. По тази причина в бокса на Ферари решиха, че трябва да заложат на пресичаща стратегия и повикаха Фетел за първа пауза още в 11-тата обиколка. Междувременно, Люис Хамилтън се появи с меки сликове след първия бокс и получи наказание от 5 секунди, заради препречването на пътя на Дениъл Рикардо на алеята пред боксовете.

Във финалната част на надпреварата единствен реален опонент на Себастиан Фетел бе Хамилтън, но въпреки трафика преднината на Фетел се запази и той триумфира. Това е неговата трета победа в Бахрейн, 44-та във Формула 1 и втора в първите три съревнования от този сезон на световния шампионат.

Автор: Емануила Гавраилова

Напиши коментар