Тиери Нювил е четвъртият победител във WRC за сезона

Рали Франция завърши с успех за пилота на Hyundai – Тиери Нювил. Белгиецът се превърна в четвъртия победител в Световния рали шампионат с четвърти различен отбор. Нювил всъщност бе на косъм от триумф и в първите два кръга като дребни гафове го оставиха настрана от челните места.

Втори, с почти минута разлика, завърши Себастиен Ожие. Третото място на почетната стълбичка зае пилотът на втория автомобил на Hyundai i20 – Дани Сордо.

След него се нареди Яри-Мати Латвала, който спечели финалния супер специален етап. Той добави още пет точки към резултата си в класирането, но след последния старт Ожие е вече с 88 точки.

Зад волана на единственият автомобил на Citroen прекосил финиша бе Крейг Брийн, който се пребори за петото място. Шести завърши Хейдън Падън, също с Hyundai i20, а седмото място бе отредено на Андреас Микелсен, победител във WRC2, със Skoda Fabia.

В обиколката на Корсика не се включи Крис Мийк поради неизправности в мотора, както и претърпялите инциденти в събота Юхо Ханинен с Тoyota Yaris и От Танак с Ford Fiesta.

Автор: Емануила Гавраилова

Напиши коментар