Маркес ще стартира от полпозишън в САЩ

За пети пореден път Марк Маркес ще тръгне от полпозишън в Тексас. Гран При на САЩ се оказва неговото най-резултатното състезание в MotoGP, но никак няма да му е лесно – точно след него ще стартират представителите на Yamaha Маверик Винялес и Валентино Роси. При тях обаче се забеляза известно напрежение в квалификацията.

В събота Маркес зае лидерската позиция още в самото начало реализирайки най-доброто време за уикенда, а след това успя и да го надгради и да завърши деня с време с близо секунда по-добро от това на тренировките. Андреа Яноне, последният останал състезател на Suzuki, катастрофира, но се измъкна невредим.

Междувременно обтегнатите отношения между пилотите на Yamaha, Винялес и Роси, се дължаха на взаимните им опити да си пречат на пистата. Роси удари леко съотборника си и в резулат на него му се наложи да отпише обиколката, което разбира се не му се понрави.

Винялес успя да се събере и да завърши с две перфектни обиколки, но въпреки това не успя да се добере до първото място. Валентино Роси приключи на позиция зад него.

Четвъртата позиция ще бъде отредена на Дани Педроса, който също имаше известни проблеми, а петата – на най-сериозният състезател от новобранците в кралския клас Йоан Зарко. Хорхе Лоренсо успя да подобри собствените си постижения и по тази причина ще стартира от шеста позиция.

Надпреварата за Гран При на САЩ започва утре в 22:00 часа бъларско време.

Автор: Емануила Гавраилова

Напиши коментар