Концептуалният Chrysler Portal разпознава лица

На изложението за потребителска електроника в Лас Вегас, Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ще представят електрическия прототип Chrysler Portal. Революционният концепт се управлява сам и с едно зареждане може да измине 400 км.

chrysler-portal-concept-exterior-6-970x647-c

Високо качество и модерен дизайн са отличителните черти на автомобила. Той е разработен за шест души, или за семейния автомобил на 21 век. Интериорът е с обем 5 кубически метра, има прозрачен покрив, предното стъкло е огромно и заедно с прозорците позволява навлизането на много естествена светлина.

chrysler-portal-3

Portal може да се абсолютно автоматично, разчитайки на високопроизводителни компютри, система от сензори, датчици – камери, радар, ултразвук и лазер.

Нещото, което отличава Chrysler Portal от всички останали модели на бъдещето, е това, че може да разпознава лица! Колата запаметява индивидуалните настройки на всеки един от пътниците – положението на седалката, температурата и др. А със разпознаване на гласа на собственика може да отключи/заключи вратите. Същото може да се извърши и чрез система за разпознаване на жестовете – както и провеждане на разговори по телефон.

Chrysler Portal Concept Charging Port

Много добре представени са и социалните мрежи – системата разрешава на пътниците да споделят снимки, видео, музика. Специална интерком система позволява отлична комуникация между пътниците – водачът може без проблем да съобщи нещо на пътниците от последния ред.

В пода на концепта се намира електромотора, захранван от 100 кВч литиево-йонна батерия. Батерията може да бъде заредена частично за под 20 минути и да издържи разстояние от 241 км.

Portal2

Всички са единодушни, че Chrysler Portal е най-напредничавият концепт, който Chrysler някога е създавала.

Напиши коментар