Идва Hyperloop прелитащ 150 км за 12 минути

Обединените арабски емирства работят усилено по създаването на изключително бързо транспортно средство, наречено „Hyperloop„. Става въпрос за нещо средно между влак и самолет, което се движи в специална тръба и изпреварва всеки друг вид транспорт.

hyperloop1

Оригиналната идеята на е на канадско-американския инженер и изобретател – Илън Мъск, който винаги се е стремял към свръхтехнологична промяна на света. В интернет вече се появи и видео тийзър със загатването за бъдещото мълниеностно изобретение.

Планира се първата дестинация на Hyperloop да бъде Дубай – Абу Даби, което ще отнема около 12 минути вместо час с високоскоростния влак, който ги свързва в момента. Следващите връзки, предвидени да бъдат построени ще са с Доха в Катар (750 км, 23 минути), с Риад в Саудитска Арабия (около 1000 км, 48 минути), и Маскат в Оман (450 км, 27 минути).

hyperloop_tube-0-0

Според първоначалните прогнози бъдещето на Hyperloop ще се разпростре и далеч отвъд Арабския свят. Огромен интерес проявяват от Австралия, Северна Америка, Китай и Европа.

Ето и видеото:

Напиши коментар