Ето го новото Porsche 911 RSR!

Германската компания Porsche винаги е заемала важно място в света на моторните спортове и състезателните автомобили. Поредното доказателство за това е новото пистово чудовище – 911 RSR, което вече е със централно разположен двигател.

porsche-911-rsr-7

Автомобилът бе представен на изложението в Лос Анджелис и предизвика същински фурор със своята внушителна спортна визия. Пред задния мост е разположен изцяло нов 4-литров атмосферен боксер, генериращ мощност 510 конски сили. Той работи в тандем с шест-степенна секвенционална скоростна кутия с магнезиев корпус.

porsche-911-rsr-6

За пръв път в пистова на Porsche е интегрирана иновативната технология “Collision Avoid System”, която засича по-бързите LMP болиди в тъмното, предпазвайки от инциденти. Сигурността на пилотите е допълнена и от нова предпазна клетка с по-здраво захваната спортна седалка. Карбоновите елементи по купето са захванати така, че да могат да се подменят бързо и лесно.

porsche-911-rsr-5

Новото Porsche 911 RSR ще направи своя дебют още през януари в американския шампионат  IMSA Weathertech – 24 часа на Дайтона. Следващите изяви ще бъдат в шампионата по издръжливост на FIA, включително в 24 часа на Льо Ман.

porsche-911-rsr-2

Напиши коментар