Чудовищната моторница WallyPower 118

Това е моторната яхта на бъдещето – такава, каквато не можете дори да си я представите. Нейното наименование е „WallyPower 118„, а външността и напомня е меко казано извънземна.

Футурситичният проект е дело на компанията Wally, собственост на италианския бизнесмен Лука Басани, който през последните няколко години извоюва статута си на строител на най-революционните моторни плавателни средства.

wallypower118_img01

WallyPower 118 е с уникален дизайн, сякаш изсечен с брадва, но някак си завладяващ. Под всички тези изчистени форми се крият свръхтехнологии и феноменална мощ от 16 800 к.с… не, не е правописна грешка!

Задвижването на яхтата се осъществява от три газови турбини с водомети, възпроизвеждащи мощност от 16 800 конски сили. Горивните резервоари побират 22 000 литра – количество, което една обикновена яхта със сходни размери харчи за цяла година! В този случай обаче, те стигат или за едно бързичко плаване на 380 морски мили със скорост 60 възела, или за прекосяването на половината Атлантически океан с 9 възела. Зависи от натоварването на агрегатите. Огромни странични въздуховоди осигуряват необходимия въздух за газовите турбини, като при максимална скорост от 60 възела (110 км в час) гълтат 58 л дизел на морска миля или 3500л на час.

wallypower-118-yacht-interior

Едно от основните предимства на WallyPower 118 е, че тя е независима и бърза при всички условия в морето, благодарение на иновативния корпус и дългогодишни тестове в научния морски център в Гьотеборг и във въздушния тунел на Ferrari в Маранело.

Водният „стелт“ е с вертикален нос и минималистичен дизайнерски стил. Изчистените геометрични форми са дело на архитектите Клаудио Лазарини и Карл Пикеринг. Външната част на палубата предлага различни зони за забавления на компания от около 20 души. Падащи бордове отварят допълнително пространство и още по-хубава гледка през прозорците за пътниците в салона. В помещенията цари неповторима атмосфера, на която могат да се радват шестима щастливци заедно с шестима души екипаж.

wallypower118_img07

WallyPower 118 е с дължина от 36 метра и широчина 8 м. Материалите по корпуса са карбон, титан и авангарден композит. Една от най-големите атракции е сменящата се разцветка в зависимост от светлината, водата и пейзажа. Моторницата влиза в ценовата категория на 100-метровите яхти, като един метър струва един милион долара!

Напиши коментар