Час Дейвис с двойна победа в петия кръг на супербайк

Час Дейвис, големият кошмар за отбора на Kawasaki, реализира два победи в петия кръг от Супербайк. Италианската писта „Имола” не се опря на пилота на Ducati и той успя да триумфира, въпреки че във второто състезание му бе отредена незавидната девета позиция според новите правила за стартова подредба.

Четвъртото място в събота осигури първа позиция за Том Сайкс, а водачът в шампионата, Джонатан Реа с Kawasaki, бързо си извоюва петата позиция след като стартира чак осми. Старта в неделя не започна особено добре за Дейвис, но червен флаг и 40-минутно забавяне му дадоха шанс да се поправи.

Състезанието беше спряно поради проблем с двигателя на Аертон Бадовини, който остави маслена диря по 16-тия завой на пистата. При повторния старт Дейвис беше по-концентриран и успя да задмине Реа. Леон Камие пък катастрофира и му даде възможност да се насочи към лидера на колоната Том Сайкс.

Сайкс бе изпреварен и от съотбоника си Реа, за когото това стана десето качване на почетната стълбичка от общо десет съревнования за този сезон.

В събота бившият състезател на MotoGP Юджийн Лавърти катастрофира, което наложи надпреварата да бъде съкратена.

Автор: Емануила Гавраилова

Напиши коментар