Частният самолет на Доналд Тръмп

Доналд Тръмп едва ли ще се възползва от възможността да се вози в служебен самолет, след като встъпи в длъжност като новия президент на САЩ. От няколко години насам американският предприемач притежава Boeing 757-200, пробразен до неузнаваемост.

030316-trump-plane_001

Самолетът е регистриран под N757FA, от 2011 г., като лети от 1991 г. Първоначално е бил собственост на Sterling Airlines – датска нискобюджетна авиокомпания, която през 2008 г. обявява банкрут. След това, машината става собственост на мексиканската авиокомпания TAESA, която не след дълго също фалира.

319065-donald-trump-private-jet-interior-quality-news-image-uploaded-november-14-2014

През 1995 г. лайнера е купен от съоснователя на Microsoft – Пол Алън, който го ползва цели 15 години, докато най-накрая не попада в ръцете на Тръмп.

Боингът се задвижва от два двигателя Rolls-Royce RB211 и стандартно може да побере 239 пътници, но след трансформирането му в частен самолет, местата са сведени до 43. За сметка на това интериора изобилства от удобства и лукс. Гостите могат да се насладят на обширен салон и трапезария, а за г-н Тръмп има специална спалня. Много от елементите по стаите са направени от чисто злато.

pca-blog-donald-trump-private-jet

Оставяме ви да се потопите в цялата тази атмосфера чрез видеото с виртуалната разходка в частния самолет на Доналд Тръмп:

Напиши коментар