Хамилтън триумфира Гран При на Канада

Блестящият Люис Хамилтън си заслужи победата в Гран При на Канада. С това си постижение той започна още повече да стопява преднината на водача в класирането Себастиан Фетел, като разликата между двамата в момента е едва 12 точки.

Хамилтън остави съотборника си от Мерцедес, Валтери Ботас, втори. Трети финиша пресече Даниел Рикардо, който собственоръчно се справи с набезите на Фетел и пилотите на Force India – Перес и Окон. Той всъщност пренебрегна отборните заповеди, според които трябваше да пусне Окон пред себе си, и така не остави шанс на видимо по-бързия от него пилот да го изпревари.

В състезанието не липсваше екшън – още в първата обиколка Карлос Сайнц удари жестоко Фелипе Маса. Кими Райконен имаше проблеми с болида, които не му позволиха да се включи в по-сериозната надпревара и остана седми. Макс Верстапен също се сблъска с технически неизправности и се наложи да се откаже точно когато се съревноваваше директно с пилотите на Мерцедес. За пореден път Фернандо Алонсо отпадна заради повреда в мотора на автомобила, но пък поне изненада приятно публиката като се качи и разходи из трибуните.

Автор: Емануила Гавраилова

Напиши коментар