Такава яхта не сте виждали!

Запознайте се с „Ulysses“ – една от най-големите и интригуващи яхти в света, издухваща конкуренцията с несравним лукс и дизайн от военноморски архиткти. Построена от известната норвежка корабостроителница Kleven Maritime AS, тя е определена като четвъртата по големина яхта на планетата. Това е и първият самостоятелен проект на компанията, която е специализирана основно в производството на търговски плавателни съдове.

ulysses-40

Собственикът, поръчал Ulysses, се казва Греъм Харт и е най-богатият човек в Нова Зеландия. Неговото желание е било да притежава яхта с неповторима визия, която може да устои на всички предизвикателства в моретата и океаните.

ulysses-1

Общата дължина на плавателния съд е 107 метра, като основните материали по корпуса са изработени от стомана. За дизайна отговарят Марин Текник и Оскар Майк, докато интериора е поверен на популярните H2 Yacht Design.

ulysses-18

Ulysses може да приюти 30 гости в 15-каюти, като разполага с още 15 и за 30-те души екипаж. Задвижването се осъществява от шест двигателя, достатъчни за максимална скорост от 16 възела и поразителен диапазон от 8500 морски мили.

ulysses-20

Играчките и развлеченията на борда варират от бъгита, мотоциклети, лодки, арт център за гмуркане и ветроходство до хеликоптерна площадка пълна със станция за зареждане и още една (и при това никак малка) 21-метрова яхта Tender Dubbed U-21. Тя може да настани до 7 гости в 5 каюти, а за нейното сваляне и повдигане от водата е интегриран специален кран!

ulysses-19

Невероятната Ulysses е обявена за продажба чрез Fraser Yachts на цена от 195 милиона долара. Сигурно се чудите защо собственикът е решил да се раздели със своето голямо бижу? Защото си е поръчал още по-голямо с дължина от поне 117 метра.

Ето и галерия на яхтата Ulysses от Kleven Maritime AS:

Напиши коментар