Страхотна квалификация за Ферари в Монако

Първата позиция на стартовата решетка за Гран При на Монако ще заеме пилотът на Ферари Кими Райконен. Той записа време от 1:12.178 минути, което съотборикът му и четирикратен световен шампион, Сбастиан Фетел, така и не успя да подобри. За Райконен това ще е първи полпозишън от 129 състезания насам.

От трета позиция ще стартира пилотът на Мерцедес Валтери Ботас. Следващите две места си запазва дуото на Ред Бул Макс Верстапен и Даниел Рикардо. Карлос Сайнц с Торо Росо ще е шести в стартовата решетка, а седми – Серхио Перес с Форс Индия. Люис Хамилтън отпадна в Q2 и следователно няма да участва в топ 10.

Квалификацията започна със Себастиан Фетел в Q1, а само 18 минути по-късно вече петима състезатели бяха отпаднали. Отборът на Ферари доминираше през цялото време – първо Кими Райконен записа резултат от 1:13.496, който Фетел скоро подобри с няколко десети. Валтери Ботас и Люис Хамилтън не успяха да доближат резултатите си до тези на Скудерия и изостанаха с над половин секунда. Отборът на Ред Бул също се представи достатъчно добре, така че да се включи в битката за първите места.

Автор: Емануила Гавраилова

Напиши коментар