Соларна яхта за 32 милиона идва през 2020 г.

С все по-нарастващата необходимост от използването на чиста и ефективна енергия, се появяват все по-футуристични и атрактивни изобретения. Едно от тях е последната идея на компанията Duffy London за яхта, задвижвана от слънчевата светлина.

duffy-london-solaris-superyacht-5

Проектът се казва „Solaris Global Cruiser“ и представлява луксозен лайнер, работещ благодарение на алкохолнитурбини и шест електрически двигателя, черпещи своята енергия от слънцето. С обща мощност от колосалните 5200 конски сили яхтата може да развие максимална скорост от 45 възела. Горната част на палубата е покрита със соларни панели, осигуряващи постоянна енергия на електромоторите.

duffy-london-solaris-superyacht-2

Едно от най-големите предимства на Solaris Global Cruiser спрямо ветроходните яхти е, че метеорологичните условия и посоката на вятъра не са от решаващо значение както за скоростта, така и за пробега на плавателния съд. На борда могат да се настанят 10 гости в пет каюти, обслужвани от седем души екипаж.

duffy-london-solaris-superyacht-6

Свръхтехнологияничт проект Solaris Global Cruiser е оценен на 32 милиона долара и по всяка вероятност ще бъде готов за употреба през 2020 г.

duffy-london-solaris-superyacht-7

Напиши коментар