От Пежо показаха бъдещето

В Женева бе направена първата крачка към бъдещото развитие на Peugeot. На изложението се състоя премиерата на Peugeot Instinct Concept – първият автмобил на компанията, който се движи автономно в градска среда и идентифицира и предугажда желанията на водача.

В машината е интегрирана революционната платформа Artik Cloud на Samsung, която установява връзка с облака на собственика. Автомобилът използва информацията, споделена от смартфон, смарт часовник или от системи за домашна автоматизация.

Peugeot Instinct е оборудван с интуитивния Peugeot i-Cockpit, който допълва купето по такъв начин, че да задоволи изискванията на автономното возило. Интерфейсите могат да се настройват преди, по време и след като бъдат използвани, в зависимост от профила и селектирания режим от потребителя.

Колата разполага с четири начина на превоз: два активни – Drive Relax и Drive Boost, и два автономни режима на управление – Autonomous Soft и Autonomous Sharp. В автономен режим шофьорът все още може да направи маневра или да даде команда с помощта на i-Device на главната конзола.

Автор: Емануила Гавраилова

Напиши коментар