Нювил триумфира в рали Аржентина

Рали Аржентина завърши с успех за пилота на Hyundai Тиери Нювил. Той съумя д а унищожи предимството на Елфин Еванс и се превърна в първия пилот този сезон с две победи.

Еванс си извоюва фрапантно надмощие още в петък, което достигна забележителните измерения на близо минута, но след съботните стадии то започна да намалява с шеметни темпове, благодарение на проблем с колата и две спукани гуми. Нювил от друга страна се представи повече от впечатляващо и стартира неделната надпревара само 11 секунди след водача. Преднината бе стопена до 0.6 секунди в полза на Еванс преди последния етап заради проблеми в спирачната му система.

Последните километри от трасето се оказаха решаващи за крайния изход на състезанието, като с минимална преднина от 0.7 секунди Нювил излезе начело.

Третото място бе отредено на От Танак с Ford Fiesta, който изостана с около 30 секунди зад Нювил и Еванс, но все пак пред така предпочитания си съотборник Себастиен Ожие, за когото това състезание е единственото без победа в тазгодишния сезон.

В генералното класиране лидер все още е Ожие с 16 точки аванс спрямо стария си съотборник Латвала, а благодарение на последната си победа Нювил достигна третата позиция на 18 точки зад французина.

Автор: Емануила Гавраилова

Напиши коментар