Нико Розберг е новият световен шампион във Формула 1

2016-abu-dhabi-gp-14

Нико Розберг грабна световната титла във Формула 1 след драматичен финален кръг за Гран При на Абу Даби, който бе спечелен отново от Люис Хамилтън.

2016-abu-dhabi-gp-21

Британецът стартира от полпозишън и направи всичко, което се искаше от него, но на Розберг му бе необходимо само място на подиума, за да триумфира в шампионата. Германецът финишира втори, без да позволи на Себастиан Фетел да го изпревари в последните няколко обиколки. Така той спечели първата си титла при пилотите, превръщайки се в 33-ия световен шампион във Formula 1.

2016-abu-dhabi-gp-16

Вечерната надпревара с 55 обиколки бе изключително вълнуваща и за Фелипе Маса и Дженсън Бътън, които прекратяват своите кариери в шампионата.

2016-abu-dhabi-gp-13

Няколко обиколки преди края на състезанието Хамилтън получи инструкции от щаба на Мерцедес, че трябва да вдигне темпото, тъй като зад него има опасност Фетел да изпревари съотборника му Розберг. Бившият шампион отговори, че в момента губи световната титла и не го интересува дали ще спечели това състезание. Не след дълго Фетел опита изпревари Розберг, но германеца бе изключително хладнокръвен, летейки стремглаво към своя първи триумф.

2016-abu-dhabi-gp-19

2016-abu-dhabi-gp-27

2016-abu-dhabi-gp-15

Напиши коментар