Микробусът на бъдещето от Volkswagen

Volkswagen представи иновативнят електрически микробус I.D. Buzz Concept по време на Detroit Auto Show 2017.

Возилото демонстрира футуристичен дизайн и изобилие от технологии. Голяма 111 kWh батерия осигурява енергията за един електромотор на предната и един на задната ос. Общата мощност е 369 конски сили. Ускорението от 0-100 става за малко над 5 секунди, а максималния пробег е над 430 километра. За по-малко от 30 минути при мощност на зареждане 150 kW, батерията може да бъде заредена до 80% от нейния капацитет. За в бъдеще се очакват варианти, в които микробусът да бъде оборудван със задно задвижване, 268 конски сили и по-малка 83 kWh батерия.

Производителите определят Buzz Concept за първия напълно автономен автомобил. Благодарение на лазерни, ултразвукови и радарни сензори, както и на предна и странични камери, микробусът се движи сам, само с натискането на един бутон, който прибира волана в инструменталния панел.

Въпреки приликата си с BUDD-e Concept, Buzz Concept се откроява с преобразената си предна част, като се съчетава със стилистичния език на бъдещите електрически модели. Обновени са ъгловите LED стопове и светлини, интегрираните брони, и светлинната линия, обикаляща целия автомобил.

Концепцията предлага оригинален интериор като предните седалки могат да се въртят дори в движение, а задните се сгъват и накланят. В средата на купето е разположено удобно работно пространство.

Силно напомнящ за хипарските бусчета от миналото, Volkswagen Buzz Concept съчетава иновативност, практичност и любов към природата.

Напиши коментар