Иван Влъчков спечели полпозишън в GT4

Иван Влъчков, шампионът на България на писта клас Туринг, от екипа на Росен Даскалов – София Кар Моторспорт триумфира в първата квалификация сред аматьорите на пистата Словакия Ринг с нов Sin Car R1. Той записа най-добро време от всички 11 пилоти – 2:13.017 минути, а в класирането е на 14-то място.

Само след двучасовите свободни тренировки в петък и след анализ с Росен Даскалов се заключи, че целта е смъкване на 2 секунди от всяка обиколка, което прави съботния резултат на Влъчков още по-похвален.

„Не може да се каже точно от кое място Ванката успя да навакса. Направи го от всяко едно място, на което след вчерашния разбор открихме грешките, които е допуснал”, обясни Даскалов. „Взехме най-добрата обиколка на видео от Питър Пертинг, пилот, който караше за мен преди години. Наложихме я с най-добрата обиколка на Ванката и видяхме къде точно прави грешките. Той се справи идеално с квалификацията.”

Стамен Влъчков, баща и мениджър на Иван, също похвали постижението му: „Добре беше. Справи се. Освен рейс-навигаторът в разбора, за първото място днес помогна и това, че в квалификацията използваха нови гуми.”

Автор: Емануила Гавраилова

Напиши коментар