Дани Педроса триумфира пред родната публика

Състезанието за Гран При на Испания завърши със заслужена победа за пилота на Honda Дани Педроса. Той стартира от първа позиция и не изпусна челното място нито за миг. Другият пилот на Honda – Марк Маркес пресече финиша втори, а трети остана Хорхе Лоренсо, който се представи неочаквано добре и регистрира някои от най-скоростните обиколки за уикенда. Тази испанска подредба на стълбичката ощастливи почитателите на „Херес”.

Четвъртият кръг от тазгодишния сезон на MotoGP бе наистина триумфален за Педроса – това бе неговия първи полпозишън от 2015 г. в Малайзия, и първа победа в Испания от 2013 г. насам. Пилотът не скри радостта си и се просълзи при награждаването.

Той започна състезанието много стабилно – не даде възможност лидерството да му бъде отнето, а скоро генерира и значителна преднина, така че Маркес да не представлява голяма заплаха за него. Пилотът на Suzuki Андреа Яноне също направи впечатляващи първи обиколки, успя да задмине Винялес и Кръчлоу и зае третото място, но не съумя да го задържи.

Валентино Роси, най-успешният пилот на „Херес”, за жалост не се представи на обичайното си ниво и зае едва десета позиция. Въпреки това Докторът продължава да води в генералното класиране на кралския клас с аванс от две точки спрямо Винялес и четири спрямо Маркес.

Автор: Емануила Гавраилова

Напиши коментар