Вече е ясен отборът на Toyota за WRC 2017

На специална церемония в Хелзинки, Toyota обяви екипа, с който ще се представи на Световния рали шампионат и разкри детайли относно новия си автомобил. Както се очакваше, състезателната тройка ще се състои от финландските пилоти Есапека Лапи,  Яри-Мати Латвала и Юхо Ханинен.

След неочакваното си оттегляне от отбора на Volkswagen, Латвала се присъедини към Toyota. Той сподели, че се чувства късметлия и сякаш си „е вкъщи”, тъй като през 2001 година стартира кариерата си с Corolla GT, а през 2003 година първият му рали автомобил също е Toyota. Финландецът се надява, че новото начало ще бъде увенчано с успех. Той и Ханинен ще участват на всичките 13 кръга, а през пролетта, с трети автомобил ще се включи и Лапи.

Тестовете на Toyota Yaris започнаха още през април 2016 г. Автомобилът е оборудван с  1.6-литров турбо двигател /380 к.с./, 6-степенна секвенционална скоростна кутия, двоен съединител, дискови спирачки 300 мм/370 мм Общото му тегло е 1 190 кг., а максималният въртящ момент 425 Нм.

Финландецът Томи Макинен се похвали с потенциала и подобрения дизайн на возилото и изтъкна, че „новите регулации позволяват много по-голяма свобода в условия на усъвършенстване”. Финландецът също така сподели нетърпението си да види резултатите след първото състезание.

Напиши коментар