Американци направиха модерна кола с тента

Вечният проблем на всеки притежател на автомобил е паркирането извън гараж – колата може да се изцапа от недоброжелателни птици или съседи, може да се нагорещи до адски температури, така че когато влезете в нея да имате чувството, че сте в сауна. Е, имате късмет. Младата американска компания Lanmodo идва с решение на този казус – автомобилна тента.

Изобретението се нарича All-in-One Wireless Automatic Car Tent и на практика е един голям чадър, който се разпъва и закрепва чрез вакуум за покрива на автомобила, а управлението е дистанционно.

Тентата носи ползите на гаража – пази сянка, предпазва боята, таблото и тапицериите, за да поддържа перфектния вид на колата възможно най-дълго, а освен това има и огромно предимство – ако се разпъне, докато сте вътре, си гарантирате интимна атмосфера.

Но всъщност, това изобретение е мултифункционално – може да се използва не само прикрепено към колата, а и като стандартна тента за пикник, или като голяма шатра, която да ви пази заслон ако завали или ако просто искате да пренощувате навън, щом се прикрепят страничните компоненти. Върхът на всичко това е вграденият USB порт за зареждане на преносими устройства.

Ако решите да си поръчате стандартния комплект, включващ тентата, дистанционно управление, 220-волтово зарядно и зарядно за автомобил, това ще ви струва 188 евро. След като продуктът влезе в продажба официално, тази цифра ще скочи до 254 евро. Различни функции и приставки ще се предлагат като допълнителни опции срещу съответните суми.

Автор: Емануила Гавраилова

Напиши коментар